NIS2 wetgeving vanaf vandaag officieel van kracht in Europa

Lees meer

Vanmorgen hebben wij, in samenwerking met Samen Digitaal Veilig, met succes ons exclusieve NIS2-webinar georganiseerd. Dit webinar vormde de officiële aftrap van onze samenwerking en bood organisaties essentiële inzichten in de aankomende NIS2-wetgeving. We zijn verheugd over het grote aantal deelnemers en de interactieve sessies, waarin veel waardevolle vragen werden gesteld over de impact van de wetgeving op bedrijven en hun toeleveranciers. 17 oktober, de datum van het webinar, is tevens de implementatiedatum die vanuit de Europese Unie is opgelegd aan de Europese lidstaten.

De NIS2-wetgeving, die naar verwachting in 2025 in Nederland van kracht zal zijn maar vandaag al ingaat in andere Europese landen, heeft verstrekkende gevolgen voor vrijwel iedere organisatie. Tijdens het webinar hebben wij stilgestaan bij belangrijke vragen, zoals welke organisaties onder deze wetgeving vallen en welke maatregelen zij moeten nemen om aan de nieuwe eisen te voldoen.

Denk nu alvast na over NIS2 en onderneem actie

Hoewel de wetgeving nog niet van kracht is, benadrukken wij dat het van groot belang is om nu al stappen te ondernemen. NIS2 vraagt om een zorgvuldige voorbereiding, waarbij tijdig inzicht in de eigen kwetsbaarheden en die van de toeleveranciers essentieel is. Organisaties die zich tijdig voorbereiden, versterken niet alleen hun digitale weerbaarheid, maar beperken ook de risico’s van niet-naleving, zoals boetes en reputatieschade.

Houd onze kanalen én die van onze MSP-partners in de gaten voor verdere informatie en verdiepende sessies. Dit webinar was slechts het begin. We blijven je uiteraard ondersteunen met nieuwe inzichten en praktische tools, zodat je effectief kunt inspelen op de invoering van NIS2.

Begin vandaag nog met de voorbereidingen en versterk de digitale weerbaarheid van jouw organisatie!

Deel dit artikel