Techone gaat cybercrime te lijf met Samen Digitaal Veilig

Lees meer

Met 16 locaties door heel Nederland en met klanten in nagenoeg alle sectoren, komt Techone dagelijks met ontzettend veel Nederlandse bedrijven in aanraking. Allemaal organisaties die, óf direct óf via de toeleveringsketen, met de NIS2-richtlijn te maken krijgen. Om die reden is Techone vanaf deze maand officieel partner van Samen Digitaal Veilig.

Samen Digitaal Veilig is een Nederlands initiatief dat is ontstaan om organisaties te helpen hun digitale veiligheid te versterken door samenwerking en kennisdeling. Het platform werd opgericht vanwege de toenemende cyberdreigingen en de behoefte aan een gecoördineerde aanpak. Met de invoering van de NIS2-richtlijn, die strengere eisen stelt aan digitale beveiliging, helpt Samen Digitaal Veilig organisaties bij het naleven van deze regelgeving door hen te ondersteunen met tools, best practices en samenwerking om hun digitale weerbaarheid te vergroten. Het online platform van SDV biedt een pragmatische invulling aan alles dat met deze nieuwe richtlijn te maken heeft. Niet met als doel om het enkel af te vinken, maar ook om daadwerkelijk een veiligere omgeving te creëren en alle risico’s in kaart te brengen. Iets dat aansluit bij de kernwaarden van onze organisatie. 

Hierdoor kunnen bedrijven vanaf nu het NIS2 Quality Mark behalen, een certificering die aantoont dat ze voldoen aan de cyberveiligheidsvereisten van de Europese NIS2-richtlijn. Een quality mark, of kwaliteitskeurmerk, is een officiële erkenning dat een organisatie voldoet aan specifieke normen en richtlijnen, in dit geval op het gebied van digitale veiligheid. Het keurmerk helpt bedrijven om vertrouwen te wekken bij klanten en partners door te laten zien dat hun cybersecurity op orde is. Het NIS2 Quality Mark heeft drie niveaus: QM10 (Basic), geschikt voor kleinere bedrijven met minder risico’s, QM20 (Substantial), voor bedrijven met een gemiddelde risicograad, en QM30 (High), bedoeld voor organisaties met hoge risico’s die uitgebreide beveiligingsmaatregelen vereisen. Elk niveau vereist specifieke maatregelen op het gebied van organisatie, personeel, en technologie.

Het is meer dan alleen techniek: Techone, samen met haar cybersecuritydivisie ThreadStone, Managed Service Providers (MSP’s) door het hele land, en Samen Digitaal Veilig (SDV), biedt een perfecte combinatie van expertise, samenwerking en tools om organisaties te ondersteunen bij het behalen van een veilige omgeving, voordat de wet begin 2025 in Nederland in werking treedt.

Deel dit artikel